Музикалният проект Танго на цигуларя Веско Екшенази и пианиста  Людмил

...
Музикалният проект Танго на цигуларя Веско Екшенази и пианиста  Людмил
Коментари Харесай

Веско Ешкенази отново в Пазарджик

Музикалният план " Танго " на цигуларя Веско Екшенази и пианиста  Людмил Ангелов още веднъж се завръща в Пазарджик. Албумът „ Танго “ бе показан от Ешкенази и Ангелов през 2016-а в зала „ България “. Тогава двамата обиколиха и страната с концертно турне. Поради огромния интерес, две години по-късно те още веднъж изпълнят своята танго стратегия. Концертът в Пазарджик е в зала " Маестро Г. Атанасов ", на 13 април, от 19:00 часа. Билетите са към този момент в продажба, а ползата е огромен. 

Пазарджишката публика  ще се наслаждения още веднъж на аржентинската музика. Лична идея на двамата виртуози през целия им креативен път е да оферират на публиката мостри с най-ярка музикална и културна стойност, които образуват високи естетически критерии и жанр. Артистичният план   " Танго " с определена аржентинска музика е осъществен в чест на 20 годишното  сценично партньорство на Веско Ешкенази и Людмил Ангелов. 

Изборът на пиесите е най-много дело на Людмил Ангелов. В него са включени гениални творби на майсторите на аржентинското танго Астор Пиацола и Карлос Гардел. Подборът е изработен по този начин, че да споделя история и да държи вниманието на слушателите от първия до последни звук. Включени са произведения и на Ариел Рамирес и Хулио Сандерс. В аранжиментите на творбите пианистът сплотява звученето на другите принадлежности, а цигуларят се грижи за мелодичната линия. Пътят към тангото се трансформира в странствуване на другарството и шерването.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР